Terug naar het overzicht

Landelijke natuurwerkdag

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wie neemt u mee? Tijdens de jaarlijkse natuurwerkdag op zaterdag 6 november kunt u kennismaken met groen vrijwilligerswerk in uw buurt. Zo kunt u o.a. bollen planten in het bospark van Reigersborg Zuid, helpen met wilgen knotten in het Padlandbos en maaien in Heemtuin de Reigersbek. Aanmelden kan via: www.natuurwerkdag.nl

Bospark Reigersborg, Hoogkarspel
De alliantie Bospark gaat bollen planten in het bospark van Reigersborg Zuid. Uit deze bollen groeien aan het eind van de winter en in het voorjaar de eerste bloemen. Hier kunnen de bijen en andere insecten hun voedsel vinden. Doet u mee? Tussen 11.00 en 13.00 uur, neem een klein tuinschepje mee! Kinderen graag met begeleiding. Begeleiders hoeven zich niet apart aan te melden en kunnen gewoon meekomen. Verzamelen bij het informatiebord aan de Kreekrug.

Padlandbos, Venhuizen
Van oudsher is het Padlandbos in Venhuizen een productiebos. Later is het ‘natuurbos’ geworden en tijdens de Natuurwerkdag gaan we wat mooie klussen aanpakken: de wilgen worden geknot, de slootkanten worden gemaaid, we gaan snoeien en opslag verwijderen. Al het hout blijft in het bos; daar maken we takkenrillen van. We werken van 9.00 tot 12.30 uur waarna voor een lunch zal worden gezorgd.

Heemtuin de Reigersbek, Hoogkarspel
Zo’n 15 jaar geleden is de Heemtuin de Reigersbek door een aantal bewoners van Hoogkarspel opgezet. De heemtuin bestaat uit verschillende gebiedjes waar allerlei planten kunnen groeien en dieren zich thuis voelen. Door regelmatig te maaien en vervolgens het maaisel af te voeren zorgen we ervoor dat er heel wat verschillende soorten planten in de heemtuin kunnen leven. We gaan in de ochtend aan de slag (van 9.00 – 13.00 uur). Halverwege is er tijd voor een gezamenlijk kopje koffie met wat lekkers en de ochtend wordt afgesloten met een kopje soep met wat brood.