Terug naar het overzicht

Maak uw badkamerritueel nog fijner met onze tips

Elk dag komt u wel in de badkamer. Of u er nu veel of weinig tijd doorbrengt, het is prettig als u dat comfortabel en veilig kunt doen. Met een paar simpele aanpassingen maakt u uw badkamer een veilige, plezierige plek om te zijn.

Maak de vloer antislip

Veel badkamers hebben een tegelvloer. Vaak is zo’n vloer glad en koud. Een zachte badkamermat is lekker warm aan de voeten, maar u kunt erover struikelen. Leg de mat daarom vast met een antislip-onderkleed. Een andere optie is het aanbrengen van een antislipcoating. Met een handige spray brengt u deze coating in één uurtje op uw hele badkamervloer aan. Daarmee voorkomt u dat u uitglijdt.

Extra grip in douche en bad

Van een warme douche of uitgebreid bad wilt u zorgeloos genieten. Voorkom vervelende valpartijen met een handgreep en antislipmat. Handgrepen zijn er in allerlei stijlvolle varianten, dus u vindt er vast eentje die goed in uw badkamer past. En ze zijn eenvoudig op te hangen. Leg ook een antislipmat in de douche en/of badkuip, zodat u meer grip hebt en stevig staat. Dat voelt wel zo prettig.

Gebruik een thermostaatkraan

Op een thermostaatkraan kunt u de temperatuur precies instellen. Zo krijgt u nooit onverwacht te heet water over u heen.

Afvalemmer aan de wand

Wist u dat er ook wandafvalemmers zijn? Handig en stijlvol voor een kleine badkamer. U kunt er dan niet over struikelen. Ook deze bevestig u eenvoudig zelf aan de wand.

Neem de tijd

Wat u ook doet in de badkamer, neem er de tijd voor. Als u gehaast bent kan u sneller struikelen of uitglijden. Doe rustig aan, dan voorkomt u vervelende ongelukjes. En uw persoonlijke verzorging, daar mag u best even de tijd voor nemen, toch?

Lees de belangrijkste tips nog eens na op woongemakiskinderspel.nl of doe de online test en check hoe veilig de rest van uw woning is! U kunt zich ook aanmelden voor een woningcheck door een expert, kijk hier: woongemakiskinderspel.nl/gratiswoningcheck.