Terug naar het overzicht

Multifunctionele accommodatie Westwoud stap dichterbij

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het ontwikkelen van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) is weer een stap dichterbij gekomen. Met de onthulling van het bouwbord start de gemeente Drechterland het vergunningstraject en de uitwerking van het definitief ontwerp.

Wethouder Simone Visser, Hans Kröger van woningstichting Het Grootslag en Ruurd Bijlsma van stichting openbaar Onderwijs Present zijn blij met deze mijlpaal. Na een zorgvuldig traject met inbreng van alle toekomstige gebruikers ligt er nu een breed gedragen ontwerp.  

In de MFA in Westwoud komen basisschool De Westwijzer, 12 huurappartementen van woningstichting Het Grootslag en een geheel vernieuwde gymzaal. Daarnaast maken ook kinderopvang Kappio, stichting Jeugdwerk en dorpshuis De Schalm deel uit van de MFA.

Planning
Het definitief ontwerp wordt nu uitgewerkt naar een technisch ontwerp. Ook start nu het vergunningstraject. Als dit voorspoedig verloopt, verwachten we dat de bouw in het derde kwartaal van 2022 kan starten.

Nieuwsbrief
Wij vinden het belangrijk om onze inwoners te informeren. Daarom sturen wij regelmatig een digitale nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven, meld u dan aan via www.drechterland.nl/projecten/mfawestwoud