Terug naar het overzicht

Noord-Holland tekent voor verkeersveiligheid

Op 17 juni 2021 tekenen de Noord-Hollandse gemeenten (met uitzondering van het gebied van de Vervoerregio Amsterdam) en de provincie Noord-Holland de ‘intentieverklaring verkeersveiligheid’. Hiermee spreken de verschillende partijen zich uit om de verkeersveiligheid in de regio te vergroten.

Het verbeteren van de verkeersveiligheid heeft topprioriteit in Noord-Holland. De missie in Noord-Holland is nul verkeersslachtoffers in 2050. Daar sluit wethouder van Verkeer Jeroen Broeders zich bij aan: “Als gemeente moet je altijd bezig zijn met het verbeteren van de verkeersveiligheid. En het is goed om daar eens in de zoveel tijd weer eens met een frisse blik naar te kijken. Deze intentieverklaring zet ons daartoe aan. Bovendien zijn er inmiddels veel meer data en nieuwe inzichten beschikbaar zodat we de verkeersveiligheid de komende jaren weer verder kunnen gaan verbeteren. En dat doen we samen met heel veel partners in de overtuiging: ieder verkeersgewonde of dode is er één te veel!”

Met de intentieverklaring spreken de overheden af binnen de regio samen op te trekken om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

De samenwerkende partijen gaan meer gebruikmaken van data over de infrastructuur, ongevallen en verkeersgedrag om doelgerichter maatregelen te treffen. Daarbij gaat het niet alleen om infrastructurele maatregelen, maar ook om verkeerseductie, voorlichting, slimme technologie en gerichtere verkeershandhaving. Daarom wordt intensiever samengewerkt met de politie, het openbaar ministerie en partijen als de ANWB, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland.