Terug naar het overzicht

Opening jubileum Het Grootslag 600 jaar

Foto: Fred Homan

Dit jaar bestaat Polder Het Grootslag 600 jaar, en dat wordt gevierd. Er worden komende maanden verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Op 8 juli openden burgemeester Van Zuijlen van Enkhuizen, burgemeester Wortelboer van Stede Broec en loco-burgemeester Visser-Botman van Drechterland, samen met de Dijkgraaf van het Waterschap en wethouder Broeders van de gemeente Medemblik, het feestjaar in het Streekbos. Behalve het officiële moment konden aanwezigen ook genieten van de een markt, een foto-expositie en de Westfriese Tafel.

Polder Het Grootslag werd opgericht in 1423. De bannen (rechtsgebieden) sloegen de handen ineen in de strijd tegen het water. Door samen te werken kon het water beter en gemakkelijker beheerst worden. Het Grootslag groeide uit tot een belangrijk land- en tuinbouwgebied. Tegenwoordig is het onderdeel van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Meer informatie over polder Het Grootslag en de activiteiten vindt u hier: https://grootslag600.nl/ of kijk op de facebookpagina.

NB. per abuis is in het gemeentenieuws van Stede Broec en Enkhuizen vermeld dat waarnemend burgemeester Straat van Medemblik aanwezig was bij de opening. Dit moet natuurlijk zijn de dijkgraaf van het Waterschap!