Terug naar het overzicht

Opening wandelpad Wijdenes

Het wandelnetwerk in Westfriesland is verrijkt met een buitendijks graswandelpad in Wijdenes.

Op woensdag 7 september nam het Recreatieschap het graswandelpad met een informele openingswandeling officieel in gebruik, samen met wethouder Fione de Vos-Janssen van Drechterland , en wethouder Rosalien van Dolder van Koggenland.

Het graswandelpad is ongeveer anderhalve kilometer lang, loopt langs de haven en heeft onderweg een aantal bankjes. Het Recreatieschap verwacht veel wandelaars hier een plezier mee te doen. Wandelen over onverharde paden is leuker en aantrekkelijker en het volgen van de wandelroute over het Streekpad Westfriese Omringdijk en LAW Zuiderzeepad is op deze manier ook veiliger. Het pad maakt ook deel uit van het regionale wandelnetwerk Noord-Holland.

Het pad kwam tot stand in samenwerking met gemeente Drechterland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de pachtende agrariërs en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie. (tekst Recreatieschap Westfriesland).

Afbeelding: Van links naar rechts: Fione de Vos-Janssen, Femke de Feber (Recreatieschap), Rosalien van Dolder (Koggenland) en Karel Schoenaker (Recreatieschap)