Terug naar het overzicht

Plan Boom in Bospark Hoogkarspel

Plan Boom werkt aan een groener, mooier en gezonder Nederland voor nu en toekomstige generaties. Iedereen kan meedoen met het rooien en her-planten van jonge boompjes en struiken. Alles gebeurt door natuurorganisaties met vele vrijwilligers. Het her-planten gebeurt in  parken, tuinen en op agrarisch land.

Op zaterdag 18 februari deed de activiteitengroep Bospark Hoogkarspel mee aan de uitdeeldag van de natuur en Milieufederatie Noord-Holland. In Beverwijk werden ongeveer 350 jonge, in de natuur gerooide overtollige boompjes en struiken opgehaald. Bij het Bospark in Hoogkarspel werden de verschillende soorten gesorteerd aangeboden aan de nieuwe bewoners van het nieuwste deel  van Reigersborg-Zuid.  Bewoners gingen blij naar huis om hun groene aanwinsten in de tuin te zetten.

Een ander deel van de jonge boompjes en struiken werd door vrijwilligers van de activiteitengroep, samen met bewoners aangeplant in het Bospark. Hierbij ging het voornamelijk om soorten die geschikt zijn als vogelbosjes.  Er is de hele middag hard gewerkt in een prima sfeer en het resultaat mag er zijn!