Terug naar het overzicht

Thuisgesprekken voor 80+'ers

Woont u in Drechterland en wordt of bent u dit jaar 80 jaar? Dan kunt u zich aanmelden voor een preventief huisbezoek. Enthousiaste gespecialiseerde vrijwilligers van MEE & de Wering WonenPlus komen dan bij u thuis voor een gesprek. Zij zijn benieuwd hoe het met u gaat. Woont u nog prettig in uw wijk? In hoeverre kunt u nog prima alles zelf regelen, en waar heeft u behoefte aan? U krijgt advies op maat, over bijvoorbeeld de activiteiten en dienstverlening in gemeente Drechterland. Vaak kan er meer dan u denkt. Ook kunnen de vrijwilligers u doorverwijzen naar de juiste persoon of organisatie op allerlei gebieden.

De jaarlijkse preventieve huisbezoeken worden georganiseerd door Mee & de Wering Wonenplus Drechterland, in opdracht van de gemeente Drechterland.

Ga vrijblijvend het gesprek aan. U kunt zich aanmelden bij Wonenplus Drechterland via:

  • Wonenplus Hoogkarspel, telefoonnummer:  0228- 567854. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag 10.00-11. 30 uur.
  • Wonenplus Venhuizen, telefoonnummer: 0228-544780. Bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag 10.00-11.30 uur.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Ingrethe Karsten, via i.karsten@meewering.nl of door te bellen naar 06 – 18 24 25 95.

Wie is MEE & de Wering WonenPlus?

MEE & de Wering WonenPlus is een organisatie die alle inwoners van Noordwest-Holland helpt bij vragen over geld, wonen, werken, mantelzorg, leven met een beperking en meer. U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts, specialist of andere organisatie. De medewerkers van de organisatie werken onafhankelijk en het kost u niets, omdat de gemeente of het zorgkantoor hen betaalt.

Samen werken we aan een sterke samenleving

Dit project van huisbezoeken draagt bij aan onze sterke samenleving. Een samenleving in een aantrekkelijke omgeving waar inwoners oog hebben voor elkaar, waar kinderen gezond opgroeien en waarin mensen economisch zelfstandig zijn. Een samenleving met goede voorzieningen die inwoners met elkaar verbinden, waar mensen zichzelf kunnen redden en waar iedereen meedoet. 

De gemeente verzorgt voorzieningen

Met haar samenwerkingspartners zorgt de gemeente Drechterland voor de voorzieningen hiervoor. Zij ondersteunen inwoners met persoonlijk maatwerk, zodat iedereen de regie op zijn of haar eigen leven heeft. Zij stimuleren talent en helpen met middelen voor talentontwikkeling waar dat nodig is, zodat iedereen kansen krijgt om mee te doen in onze samenleving. Samen werken we aan een prettige woon-, werk- en leefomgeving. Zo creëren we een plek waar alle inwoners zich thuis voelen.