Terug naar het overzicht

Sportcafé Drechterland

Dinsdagavond 5 maart stond er een avond gepland om de plannen uit het vernieuwde Sportakkoord te presenteren aan de sportaanbieders uit de gemeente Drechterland. De avond vond plaats in de kantine van vv de Valken en trok ruim 25 belangstellenden. Wethouder Simone Visser-Botman sprak het openingswoord. Na een plenaire start werden er twee sessies gehouden; één gericht op aanbod (creëren) voor de 55-plus doelgroep en de andere gericht op het aanbod van sportaanbieders op de basisscholen om kinderen in aanraking te laten komen met diverse sporten.

De sportaanbieders werden geïnformeerd, geïnspireerd en hebben onderling kennis uitgewisseld. De komende tijd zal er vanuit het sportakkoord extra ondersteuning worden geboden aan de sportaanbieders die iets met de thema’s willen. Zo worden de sportaanbieders ontzorgd en worden zij geholpen bij het creëren of vergroten van hun aanbod. 

‘Ik ben enthousiast’ riep een van de bestuurders toen de plannen gepresenteerd werden en de rest van de mensen knikten bevestigend.

Lees meer over het sportakkoord op de website van Team Sportservice West-Friesland.