Terug naar het overzicht

Start sloop gemeentehuis Venhuizen voor nieuwe woningen

Vorige week is de sloop begonnen van het voormalige gemeentehuis in Venhuizen. Op dit terrein gaat  ontwikkelcombinatie De Fruittuin 18 woningen bouwen voor starters en senioren.

Het uitvoeren van deze stap heeft even geduurd door alle onderzoeken die zijn uitgevoerd, onder andere naar de flora en fauna. Nu deze zijn afgerond en het bestemmingsplan voor woningbouwplan De Fruittuin is vastgesteld kan de sloop beginnen. Ook is de omgevingsvergunning voor de bouw van de woningen nu ingediend bij de gemeente.

De voormalige gemeentehuislocatie in Venhuizen bestaat uit de stolp van het gemeentehuis met het aangrenzende gebouw en het terrein dat daarachter ligt. De locatie is onderdeel van het Centrumplan voor Venhuizen. De stolp is eind 2020 verkocht aan de Regiobank en Tandartspraktijk Drechterland. Op de plek van de aangrenzende gebouwen en het achterliggende terrein komen de nieuwe woningen: 10 rug-aan-rugwoningen, 6 appartementen en 2 kapbergwoningen. Het plan past bij de sfeer van agrarische bebouwing in het groen.

Startbouwsubsidie

Voor dit project heeft de gemeente een startbouwsubsidie ontvangen. Woningbouwplan De Fruittuin is een van de twee projecten in Drechterland die een bijdrage ontvangen uit de Startbouwimpuls. Deze rijkssubsidie is bedoeld voor woningbouwplannen die nog niet uitgevoerd kunnen worden door veranderende economische omstandigheden. Met de subsidie kunnen versneld woningen worden gebouwd. Naast dit plan ontvangt de gemeente ook een bijdrage van voor de multifunctionele accommodatie(MFA) Westwoud.

Planning

Als de omgevingsvergunning is verleend kan de bouw starten. Niels van Doorn van de ontwikkelcombinatie verwacht dat in de 2e helft van 2024 de eerste paal de grond in kan. Als de bouw goed verloopt zijn de woningen na de zomer van 2025 klaar.

Informatie

Ben je geïnteresseerd in het plan? Schrijf je in via de website https://www.wonenindefruittuin.nl/

Op https://www.drechterland.nl/projecten/centrumplan-venhuizen/ vindt u meer informatie over Centrumplan Venhuizen en woningbouwplan De Fruittuin.