Terug naar het overzicht

Toon begrip, raak niet in de slip

Samen met andere vijf gemeenten in Noord-Holland starten wij vanaf vandaag met de campagne ‘Toon begrip, raak niet in de slip’ om de verkeersveiligheid tijdens de oogstperiode te vergroten. Vanaf volgende week worden er ook borden geplaatst langs onze wegen.

Gladheid tijdens oogstperiode

Tijdens de oogstperiode gebruiken boeren en tuinders hun tractoren op de openbare wegen om hun gewassen binnen te halen. Helaas kan regenval en modder leiden tot gevaarlijke gladheid op de weg, wat het risico op ongevallen vergroot. Daarom wijzen wij weggebruikers erop om zich bewust te zijn van deze situatie en hun rijgedrag aanpassen. Zoals het verminderen van snelheid, het vermijden van hard remmen en het houden van afstand.

Tegelijkertijd vragen wij om meer begrip voor de uitdagingen waar boeren en tuinders tijdens de oogstperiode mee te maken hebben. Naast het oogsten hebben zij namelijk de verantwoordelijkheid om de wegen zo schoon mogelijk te houden. Hoewel boeren en tuinders hun uiterste best doen, kan het voorkomen dat er toch wat modder op de weg achterblijft.

Gezamenlijk initiatief

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Texel, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon vanuit het samenwerkingsverband ‘Samen op Kop’ en aangesloten. Ook de gemeente Drechterland heeft zich hierbij aangesloten. Veilig Verkeer Nederland, LTO Noord (belangenbehartiging voor boeren en tuinders) en Cumela (brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra) ondersteunen de campagne.