Terug naar het overzicht

Uitreiking erepenningen voor redden drenkeling Koggeweg in Hem

Maandag 26 juni reikte burgemeester Michiel Pijl twee bronzen medailles uit met bijbehorende getuigschrift van de Koninklijke Maatschappij tot Redden van Drenkelingen. Deze werden in ontvangst genomen door de twee helden die afgelopen maart een drenkeling hebben gered op de Koggeweg in Hem.  

Op de kop

Bij de uitreiking was ook de drenkeling aanwezig, mevrouw Sheikh. Op 28 maart 2023 kwam zij met haar auto in de sloot terecht toen ze achteruit van een parkeervlak reed. Door de steile afgrond richting de sloot belandde de auto van mevrouw Sheikh op de kop in het water. Al snel waren Maarten Broens en Thijs Vlam ter plaatse. Dankzij hun inspanningen kon de geschrokken mevrouw Sheikh gered worden uit haar benarde situatie.

Maarten en Thijs

Bronzen penning

Burgemeester Pijl overhandigde twee bronzen penningen met het bijbehorende getuigschrift aan. Namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen was de heer Leegte aanwezig. De bronzen penning wordt toegekend ‘bij de inspanning waaraan voor een belangrijk deel de redding en/of de opwekking der levensgeesten van een geredde te danken zijn’.