Terug naar het overzicht

Uitspraak Raad van State motorenverbod Zuiderdijk

De gemeente Drechterland heeft vandaag kennisgenomen van de uitspraak van de Raad van State over het verbod voor motorfietsen op de Zuiderdijk (geldend in de weekenden van april t/m oktober). De Raad van State heeft het hoger beroep van de Motorrijders Actie Groep gegrond verklaard.

Motoren toegestaan op de Zuiderdijk
Dit betekent dat motoren per direct weer gebruik mogen maken van de Zuiderdijk. Het verbod is destijds door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, als eigenaar van de weg, kenbaar gemaakt door middel van borden langs de Zuiderdijk. Sinds 2023 is de gemeente Drechterland eigenaar van de weg. Daarom zullen wij binnenkort de borden gaan verwijderen.

Vervolgstappen
Daarnaast heeft het college van de Raad van State (RvS) zes maanden de tijd gekregen om een nieuw verkeersbesluit te nemen. Wethouder Marcel ten Have, portefeuillehouder Verkeer, laat hierover het volgende weten: ‘‘We gaan deze uitspraak van de RvS bestuderen. Het college zal zich beraden over de te nemen vervolgstappen.’’

Meer informatie
Zodra meer bekend is over de vervolgstappen volgt meer informatie. De uitspraak van de Raad van State is hier terug te lezen.