Terug naar het overzicht

Unieke sportdag in Hoogkarspel groot succes

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Afgelopen woensdag 20 oktober organiseerde Team Sportservice samen met lokale verenigingen een unieke sportdag voor mensen met een beperking en kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen uit Hoogkarspel. Na een warm welkom, aanmoedigende woorden door wethouder Simone Visser en een lekkere warming-up op muziek waren de deelnemers klaar voor de activiteiten.

De onderdelen bestonden uit rolstoelhandbal, hockey, voetbal, gymnastiek en er was een stormbaan. Iedereen heeft kennis kunnen maken met de sporten waardoor er nu of later een bewuste sportkeuze kan worden gemaakt. De sfeer was uitstekend. Iedereen werd gewaardeerd, er werd plezier gemaakt en samen bewogen.

Dit was precies het doel van de dag. Tijdens de pauze kreeg iedereen een hapje en een drankje in de kantine.

Als promotie voor de sportdag heeft ParaTriatleet Geert Schipper zijn verhaal gedaan op de scholen. Vanwege een vliegtuigongeluk is hij rolstoelgebruiker geworden. Kinderen waren geïnspireerd door Geert en konden tijdens de sportdag ook zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. “Ook handballen in een rolstoel is super leuk!” werd er gezegd na afloop van de sportdag. Al met al een geslaagde dag waar zeker een vervolg aan wordt gegeven.

Benieuwd naar meer activiteiten van Team Sportservice? Kijk op www.teamsportservice.nl/westfriesland of neem contact op met buurtsportcoach Linda van den Berg via lvandenberg@teamsportservice.nl.