Terug naar het overzicht

Verkeershinder door werkzaamheden Brug A7

Rijkswaterstaat start op vrijdagochtend 5 april 2024 met het versterken van de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De werkzaamheden duren 5 maanden en moeten op 1 september 2024 zijn afgerond.

Weggebruikers op en rond de A7 tussen Hoorn en Amsterdam moeten rekening houden met grote verkeershinder en fors extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Tijdens een inspectie in oktober 2022 bleek dat de steunpunten van de brug niet meer voldoen aan het vele en zware verkeer van deze tijd. De brug moet worden versterkt met extra wapeningsstaal.

Werk thuis of reis anders

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om tussen april en september 2024 als het mogelijk is: thuis te werken, samen te reizen of anders te reizen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Zo zet NS langere treinen in en de intercity stopt in de spits op station Purmerend.

Hierdoor kunnen weggebruikers die echt de weg op moeten gebruik blijven maken van de beperkte doorgang op de brug. Om gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren komen er gratis kortingskaarten voor de trein beschikbaar.

Kijk voor alle informatie op de projectpagina van Rijkswaterstaat.