Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspunt Westfriesland 'Proud Partner' maatschappelijk verantwoord ondernemen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
3 van de 5 nieuwe Proud Partners ontvangen het MVO keurmerk.

Vrijwilligerspunt Westfriesland ontving tijdens de MVO Westfriesland Netwerkbijeenkomst op donderdag 4 november het MVO Proud Partner keurmerk. Ook BeterGevel uit Enkhuizen en de Westfriese bedrijven De Eekhoorn, Talentenhoeve Stal Hoogwoud en Slagtech Metaalbewerking ontvingen keurmerk. Het keurmerk is bedoeld voor organisaties die investeren in mensen met een uitkering.

MVO Westfriesland reikt het keurmerk uit aan werkgevers, die hebben bewezen een sociaal hart te hebben. Ze bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Proud Partners zijn bedrijven die óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben óf 5% aan diensten en leveringen afnemen van organisaties die hoofdzakelijk bestaan uit personeel uit deze doelgroep.

Gezonde sociale samenleving

Steeds meer werkgevers willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO Westfriesland reikte al 36 keurmerken uit aan Proud Partners. Daar sluiten Vrijwilligerspunt Westfriesland, BeterGevel, De Eekhoorn, Talentenhoeve Stal Hoogwoud en Slagtech Metaalbewerking zich nu bij aan. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan een gezonde sociale samenleving. En hun bijdrage draagt bij aan het betaalbaar houden van het sociale stelsel in Nederland.

MVO Westfriesland

MVO Westfriesland is een initiatief van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord en heeft als doel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door werkgevers uit de regio bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ze te verbinden met deze werkzoekenden.

Wilt u ook ondernemen met uw hart? Neem dan contact op met het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord of kijk op de website voor meer informatie over MVO Westfriesland.