Terug naar het overzicht

Vroling B.V. ontvangt predicaat hofleverancier

Dit nieuwsbericht is verlopen.
Foto: Clarinda Fotografie

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het bedrijf ontving Vroling B.V. vandaag het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Commissaris van de Koning, de heer A.Th.H. van Dijk reikte, na een korte toespraak, samen met burgemeester M. Pijl de oorkonde uit aan eigenaar Peter Vroling.

Daarna werd het wapenschild van het bedrijf onthuld door Rick, Thijs en Myra Vroling. Burgemeester Michiel Pijl feliciteerde Peter en Dick Vroling, en mevrouw Afra Vroling-Nan daarna met een mooie bos bloemen.

Over Vroling B.V.

Vroling B.V. is een familiebedrijf dat al 150 jaar bestaat. Vroling B.V. is technisch installateur van elektro-, gas-, koeltechnische- en watertechnische installaties voor woningbouw en utiliteit. Vroling B.V. verzorgt nieuwbouw- en renovatieprojecten en voorziet in het onderhoud van deze installaties.

Van smid tot ketelfabrikant

In 1871 begon Rembertus Vroling als smid in het dorp Hem. Hij was opgegroeid in Coevorden en ging zijn geluk beproeven in Hem. Zijn zoon Dorus, een echte uitvinder, volgde hem op. Dorus ontwikkelde de ronde Vroling kachel, die vroeger in alle klaslokalen en op alle NS-stations stond. Hij vroeg in totaal 19 octrooien aan, onder meer ook voor roestvrijstalen gereedschap. Zijn zonen Dirk en Theo volgden hem op, waarna het bedrijf verder groeide als ketelfabrikant.

Vijf generaties

Na het op jonge leeftijd overlijden van Theo, bouwde zijn vrouw Afra Vroling-Nan de zaak aan de Hemmerbuurt verder uit. Nu de vierde generatie de zaak heeft overgenomen worden er geen ketels meer geproduceerd maar geïnstalleerd. De werkzaamheden zijn uitgebreid en richten zich op centrale verwarming, elektrotechnische- en airconditioninginstallaties, loodgieterswerk, luchtbehandelingsinstallaties en de installatie van warmtepompen. Inmiddels is de vijfde generatie ook al betrokken bij het bedrijf.

Sinds 2013 is het bedrijf gevestigd in een nieuw pand op het industrieterrein in Hem. Na 142 jaar op de oude locatie was het tijd voor vernieuwing, om zo mee te kunnen gaan met de nieuwe technieken en ontwikkelingen. In dit pand is ruimte voor een prachtige showroom met een veel groter assortiment.