Terug naar het overzicht

Weidevogelexcursie Wijdenes/Schellinkhout

Foto: Hanneke de Boer

De Agrarische Natuurvereniging Hollands Noorden organiseert zaterdag 18 mei een excursie om weidevogels te kunnen spotten in de weilanden nabij Wijdenes. Het broedseizoen is momenteel in volle gang: kieviten, scholeksters, grutto’s en  de tureluurs zijn aan het broeden of hebben zelfs al jonge kuikens. Vaak zijn ze lastig te zien als ze in het lange gras schuilen, maar ze laten zich wel goed horen als er bijvoorbeeld een roofvogel  overvliegt!

De excursie is in het gebeid tussen de dorpen Wijdenes en Schellinkhout. Met een telescoop of met het blote oog gaat u de weidevogels zien! Medewerkers van de Agrarische natuurvereniging Hollands Noorden vertellen u over de leefwijze van de verschillende weidevogels, de kenmerkende vogelgeluiden en hoe de weidevogels kunnen overleven dankzij de maatregelen, die de agrariërs nemen.

De excursie duurt ongeveer twee uur. Neem een verrekijker mee en trek wandelschoenen aan. Er is een maximum aantal deelnemers die mee kan. U kan zich opgeven via mvlugt@anvhollandsnoorden.nl vóór 16 mei. De excursie start om 10.00 uur bij het bedrijf van de familie Oudshoorn, Wijmers 22 in Wijdenes.