Terug naar het overzicht

Wij kijken binnen bij bedrijven!

Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen konden inwoners kennismaken met bedrijven en zien hoe er wordt gewerkt in heel Noord-Holland Noord. Werkzoekenden konden ontdekken welke mooie kansen er op de arbeidsmarkt bij hen in de buurt zijn. Scholieren en studenten ontdekten wat er in de regio allemaal voor werk gebeurt en dat er ook dicht bij huis carrièremogelijkheden zijn. De KBBBD is een initiatief van het WerkgeversServicepunt NHN, RPAnhn en Ontwikkelingsbedrijf NHN en werd voor de vijfde keer georganiseerd. Dit jaar openden meer dan 300 organisaties hun deuren.

Zaterdag 25 maart bezocht wethouder Simone Visser-Botman samen met Chris Ekkerman van het WerkgeversServicepunt NHN de Schadenberg Groep, Carteam Autoservice Hem en Auto Europa-Italië in Hem. Drie bedrijven met de overeenkomst dat ze vol passie met hun vak bezig zijn.

De Schadeberg Groep is vooral bekend door grond-, weg en waterbouw, maar ook voor stadsvernieuwing, renovatie van een monumentaal pand of herbestemming is de expertise bij Schadenberg Bouw aanwezig. In samenwerking met Schadenberg Stedegroen creëren zij b.v. daktuinen in de breedste zin van het woord.

Bij Carteam Autoservice Hem vertelde de eigenaar Erik Botman op bevlogen wijze hoe hij er voor zorgt om allround service te blijven bieden. Een bedrijf dat voortdurend ontwikkelt en inspeelt op technologische ontwikkelingen. Het bedrijf biedt ook plek voor studenten die het vak willen leren.

Bij Auto Europa-Italië is de passie voor Italiaanse auto’s goed zichtbaar. Klanten uit het hele land komen hier met een gedeelde passie de auto’s en voor onderdelen en onderhoud van hun auto’s. Ook hier krijgen autotechnici de kans om het vak te leren.

Quote Simone:

Dit is waarom ik de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zo geweldig vindt. Een unieke kans om achter de voordeur van bedrijven te kijken, enthousiaste verhalen te horen en te ontdekken hoe veel er komt kijken bij het werk dat ze doen. Het gaat over personeel maar ook over verduurzaming, opleiding en de ontwikkeling van het vak.

Dank aan de  bedrijven die meedoen en de organisatie van KBBBD!