Terug naar het overzicht

Wij kijken binnen bij bedrijven!

Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen konden inwoners kennismaken met bedrijven en zien hoe er wordt gewerkt in heel Noord-Holland Noord. Werkzoekenden konden ontdekken welke mooie kansen er op de arbeidsmarkt bij hen in de buurt zijn. Scholieren en studenten ontdekten wat er in de regio allemaal voor werk gebeurt en dat er ook dicht bij huis carrièremogelijkheden zijn.

De KBBBD werd voor de zesde keer georganiseerd en is een initiatief van Werkgevers Servicepunt Noord-Holland Noord, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord en het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid: een samenwerking tussen de 17 gemeenten in Noord-Holland Noord, ondernemersverenigingen en onderwijsinstellingen.

Bijna 350 organisaties openden hun deuren

Dit jaar openden bijna 350 organisaties hun deuren. Bij de SED organisatie kwamen ruim 100 bezoekers een kijkje nemen. Ook wethouders Nico Slagter en Thijs Visser (Stede Broec) en wethouder Win Bijman (Enkhuizen) hebben in de week van de Kom Binnen Bij Bedrijven dagen een aantal bedrijven bezocht die de deuren hadden opengezet.

Residentie ‘Een Nieuw Begin’ en Westfriese bibliotheken

Maandag 18 maart bezochten wethouder Nico Slagter en Thijs Visser Residentie “Een Nieuw Begin”, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een vorm van dementie en/of niet aangeboren hersenletsel aan de Bedrijfsweg in Grootebroek. Na een gastvrije ontvangst door Carla Bermond en een rondleiding ervaarden zij hoe het is om te wonen in deze huiselijke woonvoorziening waar bewoners ook dagbesteding krijgen aangeboden zoals schilderen, muziek maken en werken in de moestuin.

Thijs Visser bracht donderdag 21 maart ook een bezoek aan de Stichting Westfriese Bibliotheken aan de Stationslaan in Bovenkarspel. De stichting heeft elf vestigingen. Met het openstellen van haar deuren kon men een kijkje achter de schermen nemen om te zien wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bibliotheekorganisatie. Bij de bibliotheek kun je naast het lenen van boeken ook gebruik maken van de leestafel, er zijn werkplekken en er worden activiteiten georganiseerd zoals cursussen over digitale vaardigheden.

Regiojobs en Hotel Snouck van Loosen

Wethouder Bijman bezocht donderdag 21 maart Regiojobs en Hotel Snouck van Loosen, beide in Enkhuizen gevestigd. Vanuit Enkhuizen biedt Regiojobs arbeidsbemiddeling, detachering en werving en selectie voor diverse vakgebieden, zoals techniek, productie en administratie. Ze zijn actief in Noord-Holland, maar werken ook landelijk voor diverse klanten. Regiojobs bestaat al 10 jaar en werkt erg nauw samen met grote Westfriese bedrijven zoals de Koekfabriek in Enkhuizen, maar ook de Eekhoorn in Zwaag.

Boutique Hotel Snouck van Loosen is na een grondig renovatie in 2021 geopend. Na een hartelijk welkom door de hotelmanager Sam Hakhoff, werd de wethouder geïnformeerd over de verbouwingen en de uitdagingen rondom corona en het toerisme. Het hotel ontvangt veel zakelijk gasten vanuit de zaadindustrie maar komend Paasweekend bijna erg druk met gasten uit binnen- en buitenland, voornamelijk duitse gasten. Tijdens de rondleiding kon de wethouder ervaren wat nu precies een Boutique Hotel inhoudt. Hotel Snouck van Loosen biedt hun gasten een luxere ervaring in vergelijking met een regulier hotel. Ze zijn uniek, stijlvol en ze richten zich op comfort en rust.