Terug naar het overzicht

Workshop Kinderyoga met Beer

Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe.  Mede daarom wil het Sport Akkoord Drechterland helpen om kinderen van jongs af aan vaardig te laten bewegen. Dit schooljaar worden er voor onderbouwleerkrachten van basisscholen uit Drechterland twee workshops Kinderyoga met Beer aangeboden rondom het boek Herrie in het Dierenbos.

Herrie in het Dierenbos

Het knieboek ‘Herrie in het dierenbos’ is een vrolijk yoga doe-boek voor jonge kinderen (3-7 jaar). Het verhaal van Beer en zijn vriendjes leert kinderen spelenderwijs yoga-oefeningen, ontspanning en beweging vloeien in elkaar over. Met als resultaat kinderen die lekker in hun vel zitten. Het knieboek kan op de knie of op de grond gezet worden. De kinderen bekijken de illustraties, terwijl de leerkracht het verhaal en de instructies voorleest. Het boek is geschreven door Vivian van der Zwaag-Lans, zij is gecertificeerd (kinder-)yogadocent

Workshop Kinderyoga met Beer

Onderbouwleerkrachten van basisscholen in Drechterland zijn van harte welkom tijdens de praktische workshop Kinderyoga met Beer op 18 april. Tijdens de workshop leren de leerkrachten om op speelse wijze yoga te geven aan jonge kinderen in de klas. Ze oefenen de yogahoudingen en krijgen tools en inspiratie voor activiteiten rondom het knieboek. Yoga ervaring is niet nodig voor het volgen van de workshop. De workshop duurt ongeveer 2½ uur.  Daarna kan de docent zelf aan de slag in de klas, met als doel om kinderen  te stimuleren meer te bewegen en te ontspannen.

Waarom yoga op school

Yoga levert een positieve bijdrage aan de gezondheid, ontwikkeling, motorische en cognitieve vaardigheden van kinderen.  Bovendien kan kinderyoga een goede sfeer en meer rust in de groep creëren.

Aanmelden

De eerste workshop vindt plaats op dinsdagmiddag 18 april van 15.00 uur tot 17.30 uur op OBS ‘t Padland in Venhuizen. Deze workshop is helaas al vol. De tweede workshop wordt later dit schooljaar gegeven. Bent u docent in het basisonderwijs en heeft u interesse in de tweede workshop? Neem dan contact op met Vivian van der Zwaag-Lans, email: vivian@kinderyogametbeer.nl, telefoon: 06-40824204. Of kijk op www.kinderyogametbeer.nl.

De workshops worden gefinancierd door het Sport Akkoord Drechterland, er zijn geen kosten aan verbonden. Wel moet het boek en de bijbehorende activiteitenkaarten voor de workshop worden aangeschaft.