Bijzondere bijstand en minimaregelingen

 De gemeente kent de volgende voorzieningen voor mensen met een laag inkomen of vermogen:

Meer informatie vindt u in de folder Minimaregelingen Drechterland 2022. 

Voor het aanvragen van bijzondere bijstand (minimaregelingen) haalt u formulieren op bij het gemeentehuis, of bel met het Klantcontactcentrum.

Hulp bij invullen

Hulp nodig bij het invullen van dit formulier? De Formulierenbrigade Drechterland kan u hierbij helpen. U kunt op dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur terecht bij ‘t Streekpunt, Streekweg 220, Hoogkarspel. U hoeft geen afspraak te maken. Kunt u zelf niet naar de Formulierenbrigade komen? Of wilt u graag vaste hulp aan huis voor uw administratie? Neem dan contact op met de Formulierenbrigade via:
info@vrijwilligersnh.nl
– telefoon: (0229) 576416 of (06) 425 979 10 (of via WhatsApp)

De gemeente Drechterland biedt in samenwerking met Univé een collectieve zorgverzekering aan. Wilt u wisselen van zorgverzekering dan kan dit voor 1 januari van het volgende jaar.

Kies een pakket dat bij u past
Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.gezondverzekerd.nl/unive. Bepaal wat u nodig heeft en kies het pakket dat het beste bij u past.

Ondersteunt kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben met een bijdrage aan bijvoorbeeld schoolreisje, muziekles of aanschaf van een computer.

Meer informatie vindt u op de website van Stichting Leergeld West-Friesland.

Aanvragen voor bijzondere bijstand worden altijd aan de hand van de beleidsregels bijzondere bestand getoetst. Per 1 januari 2022 gelden de volgende beleidsregels:

Beleidsregels bijzondere bijstand 2022 Drechterland (pdf 1 mb)

Het spreekuur Bijzondere bijstand en minimaregelingen is afgeschaft per 1 januari 2022.

Vragen

Als u vragen heeft kunt u telefonisch contact met ons opnemen via (0228) 352 352