Waaks

Heeft u een hond? Dan vragen wij u om de ogen en oren van uw wijk te zijn en mee te doen aan het project Waaks. Dit is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en hondenbezitters. Met als doel de veiligheid in de wijk te vergroten en criminaliteit tegen te gaan.

Als hondenbezitter loopt u dagelijks, vaak op gezette tijden, op straat en kent u uw eigen wijk goed. U herkent daardoor ook sneller verdachte situaties, zoals personen in de tuin van de buren terwijl die van huis zijn. Of personen die opvallend in auto’s of woningen kijken.

Wij vragen u om extra alert te zijn op verdachte situaties tijdens het uitlaten van uw hond. En deze situaties te melden bij de politie. Voor de duidelijkheid: wij verwachten niet dat u zelf ingrijpt bij een verdachte situatie, maar wel dat u de politie belt. Uw eigen veiligheid staat uiteraard altijd voorop. 

Als Waaks-deelnemer krijgt u tips over het kunnen herkennen van verdachte situaties. Ook krijgt u uitleg over de manier waarop u snel een goede melding bij de politie kunt doen. Bovendien krijgt u van ons een uitnodiging om deel te nemen aan de clinic Signaleren en Observeren. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst, buiten op straat, leggen medewerkers van de politie en gemeente uit hoe u verdachte situaties en verdacht gedrag leert herkennen. 

Stuur een e-mail naar: waaks@sed-wf.nl. Vermeld daarin uw naam en adresgegevens. U ontvangt daarna van ons een e-mail met handige tips over het herkennen van verdachte situaties. Ook krijgt u een uitnodiging voor de clinic Signaleren en Observeren.