Een nieuwe website

De gemeente heeft een nieuwe website. Met de vernieuwing en verbetering van de website zet de gemeente een belangrijke stap in digitale dienstverlening. De nieuwe website oogt vriendelijker, maar belangrijker is dat de digitale toegankelijkheid enorm is verbeterd. Door de duidelijke indeling en de uitstekende zoekfunctie kunt u makkelijk vinden wat u zoekt. En natuurlijk is de nieuwe site volledig smartphone- en tablet-proof.

Toegankelijkheid

We willen graag dat onze website toegankelijk is voor alle doelgroepen: jong of oud, vitaal of met een beperking, hoog of laag opgeleid, digitaal vaardig of minder digitaal vaardig. De nieuwe website voldoet aan de eisen die de overheid stelt aan de toegankelijkheid van de website. Van vrijwel alle producten en diensten is de tekst vereenvoudigd, zodat deze voor iedere bezoeker makkelijk leesbaar is. Via makkelijke knoppen aan de rechterkant van iedere pagina zijn hulpmiddelen bereikbaar voor slechtziende mensen.

Open webconcept

De nieuwe website is gemaakt door Yard Internet op basis van het Open Webconcept (OWC). Het OWC is een samenwerking tussen gemeenten en leveranciers om doorontwikkeling, flexibiliteit en continuïteit te realiseren. We ontwikkelen samen online toepassingen en dataservices en hoeven dus niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden en te betalen voor onderdelen die al ontwikkeld zijn.

De website is gebouwd in WordPress. Dit is een zogenaamd open source content management systeem, wat betekent dat het niet in eigendom is en ontwikkeld wordt door één (commerciële) partij, maar door een wereldwijde community.

Extra toegankelijkheidstest

In het derde kwartaal van 2021 wordt een toegankelijkheidstest uitgevoerd door een onafhankelijke externe partij. De hele website wordt gecontroleerd op alle punten waaraan een toegankelijke overheidswebsite moet voldoen. Met uitkomsten van die test gaat de gemeente samen met de leverancier verder aan de slag om de website nog beter te maken.